nieuws

Treinpersoneel eist betere toiletvoorziening

Geen categorie

De Vakbond voor Rijdend Personeel eist betere toiletvoorzieningen voor NS-personeel dat werkt in de nieuwe Sprintertreinen. In deze treinen zitten geen toiletten. Conducteurs komen daardoor volgens de bond in de problemen. 'Vaak wordt er dan naar alternatieven gezocht zoals een lege fles, aan de blinde kant van de trein of uit het zicht op een […]

De Vakbond voor Rijdend Personeel eist betere toiletvoorzieningen voor NS-personeel dat werkt in de nieuwe Sprintertreinen. In deze treinen zitten geen toiletten.

Conducteurs komen daardoor volgens de bond in de problemen. 'Vaak wordt er dan naar alternatieven gezocht zoals een lege fles, aan de blinde kant van de trein of uit het zicht op een perron', stelt de bond op haar website. Niet alleen voor conducteurs is het lastig, ook reizigers kampen ermee.

Het is niet voor het eerst dat er geprotesteerd wordt tegen het ontbreken van toiletten in de Sprinters. Minister Camiel Eurlings van Verkeer zegde eerder toe, dat er toiletten komen op ruim honderd stations waar nog geen wc's zijn. Volgens Eurlings zou het 100 miljoen euro kosten om alle Sprinters van een toilet te voorzien.

De NS weet van de klachten en gaat op enkele stations in het land toiletten plaatsen. 'De Sprinters zijn bedoeld voor korte routes. Maar op sommige plekken, waar een trein binnen tien minuten moet keren en vertrekken en er geen toiletten zijn, plaatsen we die', aldus een woordvoerder.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel