nieuws

Twee winnaars van Nationale Scriptieprijs 2010

Geen categorie

De Nationale SPD-scriptieprijs kent dit jaar twee winnaars. Omdat de jury geen keuze kon maken tussen de twee 'gelijkwaardige inzendingen' werden Mirelle Tiemersma-Kievit uit Middelburg en Stefan Timmer uit Midwolda tijdens de 20e Nationale Administrateursdag in Ede beiden uitgeroepen tot winnaars. De derde prijs ging naar de eveneens genomineerde Rogier Strijk uit Leiden.

De Nationale Scriptieprijsis is een initiatief van de gezamenlijke SPD-opleiders verenigd in NGO ENS en de Belangenvereniging SPD. De uitreiking is onderdeel van de Nationale Administrateursdag, het jaarlijks door Kluwer georganiseerde congres voor de financieel-administratieve sector. Het doel van de prijs is het verhogen van de belangstelling voor de opleiding SPD, mede vanwege het tekort aan financiële professionals op de arbeidsmarkt.

Natasja Kroon, directeur van de Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens, haalde tijdens de prijsuitreiking in Cinemec in Ede het hoge niveau van de ingezonden scripties aan. De twee prijswinnaars waren volgens de jury niet alleen gelijkwaardig, maar de twee scripties verschilden ook nog eens zodanig van onderwerp dat het maken van een keuze voor een van de twee onmogelijk was.

De winnaars kozen beiden voor een onderwerp uit hun directe omgeving. Mirelle Tiemersma, penningmeester van peuterspeelzaal Madelief in Middelburg, onderzocht onder de titel Peuterspeelzaal of kinderopvang het beste alternatief voor Madelief, dat wordt geconfronteerd met de veranderende wetgeving voor peuterspeelzalen en kinderopvang. Stephan Timmer koos voor een onderwerp waar in de praktijk menig SPD-er mee te maken krijgt: het selecteren van een nieuw softwarepakket voor de onderneming. Hij deed dat voor zijn werkgever. De titel van zijn scriptie: Het selectietraject van een Warehouse Management system voor Sealane Coldstorage B.V. Derde-prijswinnaar Rogier Strijk koos een onderwerp dat op veel accountantskantoren leeft of heeft geleefd: Wel of geen Wta-vergunning vragen?

Reageer op dit artikel