nieuws

Uit de week van… Jaap van Dalen

Geen categorie

FM At Home

FM At Home

Vorige week was het bij ons herfstvakantie. En omdat het zakelijk superdruk is, we er in deze economische tijden meer dan ooit bovenop moeten zitten (is dat nou wat ze bedoelen met 'Het Nieuwe Werken'?), gaan we niet op vakantie maar combineren we (thuis) werken met gezellige dingen doen met onze vier kinderen.

Maandag
Een dag in het teken van de Groenvoorziening. Als assistent van de hovenier geholpen om de tuin winterklaar te maken. Nu weet ik weer hoe zwaar het is om hovenier te zijn, laat staan zijn assistent. Spierpijn op plekken waarvan ik niet wist dat er spieren zaten was het resultaat, naast een tuin die er uit ziet als de bovenkant van mijn hoofd.

Dinsdag
In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gaan we op bezoek bij Stichting de Hulphond (http://www.hulphond.nl/). Wat een indrukwekkend bedrijf. Er worden honden opgeleid om gehandicapten te helpen met het dagelijkse leven, zoals openen van deuren en het uit de wasmachine halen van wasgoed (geen handy man maar handy dogs!).
Ook worden honden opgeleid om epilepsiepatienten te helpen. Die honden waarschuwen hun baasje als er een aanval aankomt, zodat de patient tijdig kan gaan liggen zonder  met zwaar hoofdletsel in het ziekenhuis wakker te worden. Een mooie inspiratiebron voor het hele gezin.

Woensdag
Een dag in het teken van Gebouwbeheer en Het Nieuwe Werken. Eerst een paar uur thuis werken en ondertussen de loodgieter ontvangen voor de jaarlijkse check op de verwarmingsketel.
Daarna een interessante afspraak op kantoor, met een potentiele klant die ondersteuning zoekt om de stap naar 'een regie-organisatie´ te maken.
Nog een paar collega´s spreken en dan thuis nog een aantal mails afhandelen. In de avond met zoon Joep naar Ajax, geen goede wedstrijd maar wel een paar prachtige goals gezien.

Donderdag
Het thema van donderdag is Schoonmaak, de vaste dag dat  Ron en Yvonne, een dynamisch duo (broer en zus), dat al jarenlang zorgt voor het gewenste schoonmaakniveau bij ons thuis. En dat zonder prestatiecontract, SLA en VSR-meting. Ook met een kopje koffie weer eens bijgepraat met deze twee trouwe krachten. 

Vrijdag
Vrijdag is een dag van Inkoop en Catering. Allereerst moeten er boodschappen worden gedaan voor het weekend en, vervolgens, aan het eind van de dag, is het borreltijd. Vaak ook een soort van (klein) feestje, met inloop van goede vrienden, altijd gezellig.

Facility Management At Home dus!

Jaap van Daalen is Directeur en eigenaar van de ROI groep (advies en diensten op het terrein van Facility en Fleet Management,  http://www.roigroep.nl/)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels