nieuws

UWV lanceert website voor werkgevers

Geen categorie

UWV introduceert een werkgeverswebsite met informatie over de belangrijke momenten waarbij een werkgever met UWV te maken krijgt, zoals ontslag, zwangerschap of ziekte van werknemers. De nieuwe website is een belangrijke stap om de zogeheten e-dienstverlening aan werkgevers te verbeteren. De site www.uwv.nl/werkgevers is in nauwe samenwerking met eindgebruikers ontwikkeld; er diende onder meer een […]

UWV introduceert een werkgeverswebsite met informatie over de belangrijke momenten waarbij een werkgever met UWV te maken krijgt, zoals ontslag, zwangerschap of ziekte van werknemers. De nieuwe website is een belangrijke stap om de zogeheten e-dienstverlening aan werkgevers te verbeteren.

De site www.uwv.nl/werkgevers is in nauwe samenwerking met eindgebruikers ontwikkeld; er diende onder meer een onderzoek onder ruim 700 werkgevers voor. De samenwerking heeft geresulteerd in een nieuwe structuur en vormgeving. Ook is de tekst opnieuw onder de loep genomen.

Belangrijke gebeurtenissen voor een werkgever vormen het uitgangspunt in de navigatie. Dit zijn bijvoorbeeld 'mijn werknemer is ziek', 'mijn werknemer krijgt ontslag' of 'ik heb een vacature'.

Werkgevers die slechts incidenteel met UWV te maken hebben, vinden op de website uitgebreide informatie over alle regelingen. Werkgevers die beter bekend zijn met UWV kunnen deze informatie overslaan en kiezen voor de knop 'direct doen'. Op de site kunnen gebruikers sneller zaken afhandelen met UWV. Zo kunnen zij inloggen en direct meldingen doen.

In de komende jaren wil UWV alle werkgeversdienstverlening via internet beschikbaar gaan maken.

Bron: Zibb.nl

Reageer op dit artikel