nieuws

Weer een kort geding van NVAM en LVO tegen ziekenhuizen?

Geen categorie

Voor de tweede keer dit jaar gaan de Nederlandse Vereniging van Anesthesie Medewerkers (NVAM) en Landelijke Vereniging van Operatieassistenten (LVO) de strijd aan met ziekenhuizen en hun organisaties. Deze keer gaat het om de onrechtmatige behandeling van student-anesthesiemedewerkers en operatieassistenten die hun diploma na hun drieënhalfjarige opleiding niet krijgen omdat de ziekenhuizen zelf nalatig zijn geweest.

In een brief aan de studenten van de betreffende ziekenhuizen en hun opleidingsinstituten werden de studenten kort voor hun diplomering op de hoogte gebracht dat ze niet het beoogde diploma zullen krijgen, maar een niet geaccrediteerd certificaat. In dezelfde alinea wordt de student verteld dat hij/zij er blij mee moet zijn dit certificaat behaald te hebben en dat het net zo veel waard is als het geaccrediteerde exemplaar.

Laksheid
In het contract tussen opleidingsziekenhuizen en de studenten is overeengekomen dat de studenten een door het College Zorg Opleiding (CZO) geaccrediteerd diploma zouden ontvangen als ze de examens behaald zouden hebben. Volgens de woordvoerder van de NVAM en de LVO zijn door laksheid en bureaucratie van de ziekenhuizen en het CZO de studenten de dupe en het certificaat is van nul en generlei waarde omdat het niet door andere ziekenhuizen en overheden kan worden geaccepteerd.

Extra examen
Als klap op de vuurpijl heeft het CZO besloten dat de studenten maar een extra examen moeten doen om vervolgens geaccrediteerd te worden. De NVAM en LVO zijn diep verbolgen over deze gang van zaken en hebben via hun advocaat opheldering gevraagd aan de ziekenhuizen en het CZO en geëist binnen 14 dagen een diploma aan de betreffende studenten ter beschikking te stellen.

Juridische stappen
Juridische stappen zijn in voorbereiding. De NVAM die bijna tachtig procent van de beroepsgroep verenigd overweegt zelfs alle verbindingen met het CZO te verbreken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels