nieuws

Werner & Mertz opent nieuw passief kantoor met positieve energie

Geen categorie

Op 21 oktober opende Werner & Mertz een nieuw passief kantoor in het Duitse Mainz. De aan de speciale omgevingsomstandigheden aangepaste toepassing van moderne milieutechnologieën, zoals geothermische grondwaterbenutting, windkracht en zonne-energie, vormen de highlights van de stijlvolle nieuwbouw aan de Rheinallee. 'Hiermee voldoet het nieuwe administratiegebouw op uitmuntende wijze aan onze vereisten op het vlak van […]

Op 21 oktober opende Werner & Mertz een nieuw passief kantoor in het Duitse Mainz. De aan de speciale omgevingsomstandigheden aangepaste toepassing van moderne milieutechnologieën, zoals geothermische grondwaterbenutting, windkracht en zonne-energie, vormen de highlights van de stijlvolle nieuwbouw aan de Rheinallee.

'Hiermee voldoet het nieuwe administratiegebouw op uitmuntende wijze aan onze vereisten op het vlak van duurzaamheid', zegt Reinhard Schneider, CEO van Werner & Mertz. 'Wij benutten de unieke geologische en klimatologische omstandigheden aan de Rijnoever en maken optimaal gebruik van de energietoevoer van water, wind en zon. Daarmee verschaffen we onze medewerkers op een oppervlakte van ongeveer 9000 m² aangename werkomstandigheden en zetten tegelijkertijd een in elk opzicht voorbeeldig energieconcept in werkelijkheid om.'

Naast het uiterst flexibele verwarmingssysteem onderscheidt dit ecologische gebouw zich door een doeltreffende isolatietechniek. Het volledige dak van het bedrijfscomplex is belegd met zonnepanelen. Bij mooi weer wekken deze stroom op voor eigen behoefte én extra stroom die wordt doorgegeven aan het stedelijke elektriciteitsnet.

Door al deze maatregelen kan Werner & Mertz gedurende het hele jaar door een nul-energie-concept handhaven. Al voor de officiële inhuldiging in oktober kreeg deze nieuwbouw in juni de vermaarde milieuprijs van Rijnland-Palts uitgereikt.

Meer informatie: www.wmprof.com

Reageer op dit artikel