nieuws

Winkeldiefstal groter probleem voor Nederlandse winkelier

Geen categorie

Uit de Global Retail Theft Barometer (Diefstal Barometer), een wereldwijde studie rond winkelcriminaliteit in de detailhandel, blijkt dat winkeldiefstal een steeds groter probleem wordt voor de Nederlandse winkelier. De schade als gevolg van winkeldiefstal steeg voor het derde jaar op rij in Nederland en vormt een steeds grotere verliesfactor voor winkeliers. 49,9 procent van de […]

Uit de Global Retail Theft Barometer (Diefstal Barometer), een wereldwijde studie rond winkelcriminaliteit in de detailhandel, blijkt dat winkeldiefstal een steeds groter probleem wordt voor de Nederlandse winkelier.

De schade als gevolg van winkeldiefstal steeg voor het derde jaar op rij in Nederland en vormt een steeds grotere verliesfactor voor winkeliers. 49,9 procent van de totale winkelcriminaliteit, een bedrag van 578 miljoen euro, is toe te schrijven aan winkeldiefstal. Bovendien ervaart een derde (32,3%) van de Nederlandse winkeliers het afgelopen jaar een stijging in winkeldiefstal. Dat is na Italië (35,1%) het hoogste percentage van West-Europa. Positief is dat de totale schade als gevolg van winkelcriminaliteit voor de Nederlandse winkeliers afgelopen jaar met 3,2 procent daalde.

De diefstalbarometer definieert vier categorieën van schade als gevolg van winkelcriminaliteit: diefstal door klanten, diefstal door personeel, schade als gevolg van interne fouten en schade door leveranciers.

Reageer op dit artikel