nieuws

Zakelijke dienstverleners verwachten omzetgroei

Geen categorie

Het aantal ondernemers in de zakelijke dienstverlening dat verwacht dat de omzet in de komende drie maanden zal toenemen was in oktober ruimschoots groter dan het aantal dat een afname voorzag. Het saldo kwam uit op +34. Daarmee waren de ondernemers voor de tweede maand op rij optimistisch over de toekomstige omzet. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Over de toekomstige werkgelegenheid in hun branche en het algemeen economisch klimaat waren de zakelijke dienstverleners eveneens positief, aldus het CBS. Wel gaf 40 procent van de dienstverleners aan dat onvoldoende vraag hun zakelijke activiteiten belemmert.

In nagenoeg alle branches rekenden meer ondernemers op een toename van hun omzet dan op een krimp, alleen door de schoonmaakbranche wordt een omzetdaling verwacht. De uitzendbranche is met een saldo van +75 het meest optimistisch. Het oordeel over het economisch klimaat is in deze branche eveneens zeer positief.

Kijk voor meer cijfers op de pagina Conjuctuur van het CBS

Reageer op dit artikel