nieuws

Ziekenhuis Bethesda daagt CZ voor rechter

Geen categorie

Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen vindt dat zorgverzekeraar CZ op onzorgvuldige en onnodig opruiende wijze heeft gecommuniceerd over zijn nieuwe voorkeursbeleid bij de behandeling van borstkanker. Het ziekenhuis eist in een kort geding rectificatie, zo maakte het woensdag 6 oktober 2010 bekend.

CZ kondigde vorige week aan dat het met zes ziekenhuizen vanaf volgend jaar geen contracten meer sluit over borstkankeroperaties. De kwaliteit in de betreffende hospitaals, waarvan de verzekeraar de namen overigens op last van de rechtbank in Breda niet zelf heeft bekendgemaakt, zou onder de maat zijn.

Niet wetenschappelijk
Ziekenhuis Bethesda, dat zelf heeft aangegeven dat het op de 'zwarte lijst' van CZ staat, vindt dat de verzekeraar criteria hanteert die niet wetenschappelijk zijn onderbouwd. Zo zou CZ vooral kijken naar het aantal uitgevoerde operaties in plaats van naar de uitkomsten.

Zie ook:
'CZ onder vuur over borstkankerzorg'.
'Slotervaartziekenhuis breekt met CZ'.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels