nieuws

‘Beveiligers scheiden vaker’

Geen categorie

De beveiligers zijn boos. Niet zozeer omdat ze meer loon willen, maar een betere balans tussen werk en privé. Dat zegt bestuurder Ton Neijenhuijs van FNV Bondgenoten in de Volkskrant naar aanleiding van de recent vastgelopen cao-onderhandelingen. 'Het aantal scheidingen in de beveiliging ligt al boven het landelijk gemiddelde. Dat lijkt me een duidelijk signaal', […]

De beveiligers zijn boos. Niet zozeer omdat ze meer loon willen, maar een betere balans tussen werk en privé. Dat zegt bestuurder Ton Neijenhuijs van FNV Bondgenoten in de Volkskrant naar aanleiding van de recent vastgelopen cao-onderhandelingen.

'Het aantal scheidingen in de beveiliging ligt al boven het landelijk gemiddelde. Dat lijkt me een duidelijk signaal', zegt Neijenhuis. Volgens hem verlieten in 2009 1.176 beveiligers hun man of hun vrouw. Volgens hem ligt het vastlopen van de cao-onderhandelingen dan ook echt niet alleen aan het feit dat de werkgevers de looneis van 1,1 procent afwijzen.

'Het draait om de manier waarop de werkgevers hun mensen behandelen', zegt Neijenhuis. Beveiligers hebben het gevoel altijd klaar te moeten staan voor de baas.'

Ron Follon van werkgeversvereniging VPB erkent dat 'de huidige afspraken over arbeidstijden volstrekt onwerkbaar zijn'. Volgens hem willen de werkgevers juist nieuwe afspraken maken over de arbeidstijden zodat ze 'gezonder kunnen roosteren binnen deze 24-uurs industrie', maar ziet de vakbond dit niet zitten.

Reageer op dit artikel