nieuws

Beveiliging vracht Schiphol is lek

Geen categorie

De beveiliging van het vrachtvervoer op Schiphol is lek. Ook voor medewerkers die niet voldoen aan de veiligheidseisen is het mogelijk bij de vracht te komen. Dat blijkt volgens HP/De Tijd uit een undercoveronderzoek dat het blad deed bij Schiphol Cargo. Een verslaggever die niet voldeed aan de veiligheidseisen, werkte meer dan twee weken in […]

De beveiliging van het vrachtvervoer op Schiphol is lek. Ook voor medewerkers die niet voldoen aan de veiligheidseisen is het mogelijk bij de vracht te komen. Dat blijkt volgens HP/De Tijd uit een undercoveronderzoek dat het blad deed bij Schiphol Cargo.

Een verslaggever die niet voldeed aan de veiligheidseisen, werkte meer dan twee weken in de loods van luchtvrachtbedrijf Aviapartner. Met een tijdelijke, niet-persoonlijke pas had hij vrij toegang tot de ladingen van vrachtvliegtuigen.

De beveiliging op het vrachtvervoer via de lucht staat sinds vorige week volop in de aandacht, nadat terroristen vanuit Jemen explosieven naar joodse instellingen in de Amerikaanse stad Chicago wilden sturen.

Meer informatie: www.hpdetijd.nl

Reageer op dit artikel