nieuws

Delfts ziekenhuis verliest kort geding over compensatie

Geen categorie

De Nederlandse Staat hoeft het Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf geen 33 miljoen euro aan compensatie te betalen. De rechtbank in Den Haag heeft dat woensdag 3 november 2010 bepaald.

Het Reinier de Graaf Gasthuis zegt in grote financiële problemen te zijn geraakt door nieuwe regels van de overheid op het gebied van nieuwbouw. Het ziekenhuis had net vergevorderde verbouwingsplannen toen de regels enkele jaren geleden werden veranderd. Ziekenhuizen worden in de nieuwe situatie veel meer zelf verantwoordelijk gesteld voor de kosten.

Voorschot op compensatie
Het ziekenhuis wilde in aanmerking komen voor een voorschot op een compensatieregeling die het ministerie van Volksgezondheid tijdelijk heeft ingesteld. Het verzoek werd echter afgewezen. Volgens de rechtbank was die beslissing terecht.

Hoger beroep
Het ziekenhuis weet, volgens zijn advocaat, nog niet of er hoger beroep wordt aangetekend tegen dit vonnis. Er lopen nog andere procedures tegen de weigering van de Staat om het ziekenhuis te compenseren voor de getorpedeerde bouwplannen

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels