nieuws

Meerdere btw-nummers tegelijk te controleren op geldigheid

Geen categorie

SkillSource heeft deze week de website Btw-nummer-controle.nl gelanceerd. Op deze site kunnen ondernemers btw-nummers controleren op geldigheid. De website maakt real-time contact met het btw-systeem van de verschillende EU-landen en controleert of het opgegeven btw-nummer klopt.

Wanneer Nederlandse ondernemers zaken doen met buitenlandse handelspartners binnen de Europese Unie, is het verplicht om het btw-nummer van deze bedrijven te controleren. Bedrijven die de gegevens van hun buitenlandse handelspartners niet controleren, kunnen rekenen op een naheffing van de Belastingdienst, als de aangeleverde gegevens incorrect blijken.

Voorheen moest ieder btw-nummer één voor één gecontroleerd worden. Vanaf nu kunnen ondernemers een compleet bestand met btw-nummers van EU-handelspartners automatisch controleren.

Reageer op dit artikel