nieuws

Ontmoetingsplaats voor klant en zzp’er op internet

Geen categorie

De Stichting ZZP Nederland, een online platform om zzp'ers en opdrachtgevers met elkaar in contact te brengen is een feit. Op de site kunnen zzp'ers zichzelf profileren, zodat zij in hun eigen branche makkelijk vindbaar zijn voor opdrachtgevers. Van administratief tot bouw, van ICT tot tuinonderhoud, van metaal tot schoonmaak. Daarnaast kunnen bedrijven en organisaties op de site kosteloos opdrachten voor zzp'ers plaatsen.  Bij een match voor een opdracht ontvangt de zzp'er een email, zodat hij zelf contact op kan nemen met de opdrachtgever.

Zzp'er en initiatiefnemer Peter Tijssen uit Hapert miste een dergelijk netwerk, zo vertelt hij in De Telegraaf. "Op dit moment ben ik met een opdracht bezig. Als nu een opdrachtgever belt voor een nieuwe opdracht moet ik 'nee' verkopen, maar ik kan de klant niet doorverwijzen naar een collega zzp-er omdat ik niet precies de competenties en kwaliteiten van anderen ken. Ook komt het voor dat ik bij een bepaalde opdracht specifieke expertise wil inschakelen. ZZP-er zijn is een solitaire aangelegenheid. Vandaar dat ik een goed netwerk mis. Dit signaal kreeg ik ook van collega’s en dat deed me besluiten een netwerk op te richten."

Tijssen heeft bewust gekozen voor een stichting zonder winstoogmerk als rechtsvorm: "Voor bedrijven en organisaties is het plaatsen van opdrachten voor tijdelijk werk gratis. Zzp'ers kunnen zich aansluiten voor een bedrag van 25 euro per jaar om zich te presenteren op de site. De website wordt een soort centrale database voor al het tijdelijk zzp-werk, keurig gerangschikt op postcode en branche."

Bron: De Telegraaf

Reageer op dit artikel