nieuws

Aanpassing RPBR

Geen categorie

De regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (RPBR) wordt aangepast. De wijziging is op 30 maart in de Staatscourant gepubliceerd (Staatscourant nr. 4863) en treedt in werking op 1 april. De belangrijkste wijzigingen zijn: de herziening van de privacygedragscode voor particuliere rechercheurs; het vervallen van de beroepspraktijkvorming voor particuliere rechercheurs in verband met het besluit de […]

De regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (RPBR) wordt aangepast. De wijziging is op 30 maart in de Staatscourant gepubliceerd (Staatscourant nr. 4863) en treedt in werking op 1 april. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • de herziening van de privacygedragscode voor particuliere rechercheurs;
  • het vervallen van de beroepspraktijkvorming voor particuliere rechercheurs in verband met het besluit de opleiding uit de MBO structuur te halen;
  • de mogelijkheid stewards in te zetten in hoofdklasse amateurvoetbal;
  • het laten vervallen goedkeuringseis klachtenregeling/voorschrift betreffende controle personeel vervalt (ter uitvoering motie TK).

Lees hier de volledige Regeling van de minister van Justitie van 23 maart 2010.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels