nieuws

Betere security door outsourcing?

Geen categorie

Het outsourcen van securitytaken beperkt zich over het algemeen nog tot manbewaking, alarmcentralediensten en in mindere mate het monitoren van IT-omgevingen. Maar is dit wel terecht? Het argument dat veel wordt gebruikt om niet verder te gaan met het oursourcen van securitytaken is dat men zelf in controle wil blijven. Maar… het tegenovergestelde is vaak […]

Het outsourcen van securitytaken beperkt zich over het algemeen nog tot manbewaking, alarmcentralediensten en in mindere mate het monitoren van IT-omgevingen. Maar is dit wel terecht? Het argument dat veel wordt gebruikt om niet verder te gaan met het oursourcen van securitytaken is dat men zelf in controle wil blijven. Maar… het tegenovergestelde is vaak het geval! De rol van de security manager is hierbij cruciaal. Security moet worden gezien als integraal onderdeel van de bedrijfsvoering en niet als doel op zich.

Bert van Middelkoop zal in zijn presentatie tijdens het Security Management Congres ingaan op welke wijze een organisatie outsourcing kan gebruiken om een hoger securityniveau te bereiken, welke onderdelen geschikt zijn voor outsourcing, en wat hierbij de randvoorwaarden zijn.

Van Middelkoop is werkzaam bij Capgemini als strategisch security consultant op het terrein van convergence en identity & access management. Tot 2009 was hij Global Head of Physical Security & Continuity bij British Telecom (BT). Outsourcing van operationele securitytaken was daarbij een van zijn speerpunten.

Meer informatie: www.securitymanagement.nl/congres

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels