nieuws

Meer schoonmakers leggen het werk neer

Geen categorie

De zeven weken durende stakingsactie van schoonmakers breidt zich uit. Op 7 april legden ook de schoonmakers bij Heineken Experience in Amsterdam het werk neer, zo maakte vakbondsbestuurder Ron Meyer van FNV Bondgenoten bekend. Volgens de vakbond is de staking de langste sinds de staking in de visserijsector in 1933. In dat jaar legden vissers […]

De zeven weken durende stakingsactie van schoonmakers breidt zich uit. Op 7 april legden ook de schoonmakers bij Heineken Experience in Amsterdam het werk neer, zo maakte vakbondsbestuurder Ron Meyer van FNV Bondgenoten bekend.

Volgens de vakbond is de staking de langste sinds de staking in de visserijsector in 1933. In dat jaar legden vissers een half jaar het werk neer.

De FNV-bond noemt de 'astronomische bonussen' die topbestuurders bij Heineken over vorig jaar onlangs opstreken een extra reden om actie te voeren bij de bierbrouwer.

Schoonmakers van stations en NS-treinen zijn inmiddels het langst in staking. Ook op ministeries, bij uitkeringsinstantie UWV en bij multinationals op de Zuidas in Amsterdam wordt actie gevoerd. De stakers eisen behalve loonsverhoging een reisvergoeding en betere opleidingsmogelijkheden.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels