nieuws

Stakende schoonmakers overnachten bij het UWV

Geen categorie

Een groep stakende schoonmakers heeft vannacht – van donderdag 15 op vrijdag 16 april – doorgebracht in een tent in de binnentuin van het hoofdkantoor van uitkeringsinstantie UWV in Amsterdam. De schoonmakers, die al weken op verschillende plekken in het land actievoeren voor een betere cao, begonnen donderdagmiddag een manifestatie bij het hoofdkantoor van een […]

Een groep stakende schoonmakers heeft vannacht – van donderdag 15 op vrijdag 16 april – doorgebracht in een tent in de binnentuin van het hoofdkantoor van uitkeringsinstantie UWV in Amsterdam.

De schoonmakers, die al weken op verschillende plekken in het land actievoeren voor een betere cao, begonnen donderdagmiddag een manifestatie bij het hoofdkantoor van een van de grootste opdrachtgevers in de sector.

Een groep schoonmakers was donderdag sinds het middaguur bijeen voor het UWV-kantoor. 'We willen dat de medewerkers van het bedrijf ons zien. Dus we zorgen dat we er zijn in hun lunchpauze, als ze uit hun werk komen, maar ook als ze morgenochtend weer aan het werk gaan.'

'De directie van het UWV moet zijn verantwoordelijkheid nemen. En we laten ze niet meer los, tot dat gebeurt,' aldus Meyer. Tussen 17.00 en 18.00 uur riepen de schoonmakers alle medewerkers van de instantie op, maar ook andere Amsterdammers, om kennis te komen maken onder de noemer Meet The Cleaner.

Vandaag zullen de stakers ook nog voor de deur van het kantoor bivakkeren. Later vandaag wordt besloten hoe de actie in Amsterdam verdergaat.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels