nieuws

€ 7 miljoen voor inburgering op werkvloer

Geen categorie

Werkgevers worden gestimuleerd tot het organiseren van inburgering voor werknemers op de werkvloer. Daarvoor stelt minister Van Middelkoop voor WWI dit jaar in totaal € 7 miljoen beschikbaar. De regeling maakt deel uit van de uitvoering van het Deltaplan Inburgering. Het kabinet vindt het leren van de Nederlandse taal cruciaal om mee te kunnen doen […]

Werkgevers worden gestimuleerd tot het organiseren van inburgering voor werknemers op de werkvloer. Daarvoor stelt minister Van Middelkoop voor WWI dit jaar in totaal € 7 miljoen beschikbaar.

De regeling maakt deel uit van de uitvoering van het Deltaplan Inburgering. Het kabinet vindt het leren van de Nederlandse taal cruciaal om mee te kunnen doen in de samenleving. Tot uiterlijk 31 oktober kunnen werkgevers een subsidieaanvraag indienen.

De subsidie is een bijdrage in de kosten van de ondersteunende activiteiten die de werkgever verricht om de inburgering mogelijk te maken. Hij geldt voor werknemers die een inburgeringscursus gaan volgen of een voorziening om de taal te bevorderen in combinatie met een mbo-opleiding. Het kan gaan om de inrichting van een leslokaal op de werkvloer, het gebruik of de aanschaf van lescomputers en het bieden van ruimte aan de werknemer om onder werktijd de taal te leren. De bijdrage bedraagt € 1.000 per deelnemer, met een maximum van € 25.000 per werkgever.

Meer informatie: www.hetbegintmettaal.nl

Bron: Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels