nieuws

Kwetsbaarheid bedrijven sinds 2009 gestegen

Geen categorie

Ruim tweederde (36 procent) van de Nederlandse medewerkers vinden hun organisatie kwetsbaar op het gebied van beveiliging. Een stijging van vijf procent ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek van beveiligingsorganisatie Securitas onder ruim 600 werknemers uit het bedrijfsleven. Ook komt uit dit onderzoek naar voren dat 53 procent van de bedrijven hun […]

Ruim tweederde (36 procent) van de Nederlandse medewerkers vinden hun organisatie kwetsbaar op het gebied van beveiliging. Een stijging van vijf procent ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek van beveiligingsorganisatie Securitas onder ruim 600 werknemers uit het bedrijfsleven. Ook komt uit dit onderzoek naar voren dat 53 procent van de bedrijven hun beveiligingsbeleid niet afstemt op de beveiligingsrisico's.

Bijna de helft (46 procent) van de werknemers van grote bedrijven (250+ werknemers) vindt de organisatie waarin zij werken kwetsbaar. Hiermee vinden zij hun organisatie een stuk kwetsbaarder dan gemiddeld.

De Nationale Veiligheidsbarometer van Securitas wordt meerdere keren per jaar uitgevoerd. Het is een structureel onderzoek waarmee inzicht wordt gegeven in de ontwikkelingen in de markt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels