nieuws

Kleine loonsverhoging voor apotheekpersoneel

Geen categorie

Apotheekpersoneel krijgt de komende twee jaar iets meer loon. De betrokken vakbonden en de werkgevers hebben een nieuw cao-akkoord gesloten dat voorziet in een loonsverhoging van 1,25 procent per jaar. Dat maakte de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter Bevordering der Pharmacie (KNMP) woensdag 30 juni 2010 bekend.

Het apotheekpersoneel krijgt per 1 september dit jaar een structurele loonsverhoging van 0,75 procent en een eenmalige uitkering van 0,5 procent. Op 1 april volgend jaar volgt een structurele verhoging van nog eens 0,75 procent en op 1 november 2011 een nieuwe eenmalige uitkering van 0,5 procent. Volgens KNMP is de 'matige loonontwikkeling' het gevolg van de slechte financiële situatie in de apotheekbranche.

Goedkeuring
Het akkoord wordt met positief advies voorgelegd aan cao partijen ter goedkeuring.
De nieuwe cao gaat in op 1 april 2010 en eindigt op 31 maart 2012.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels