nieuws

azM akkoord met bonden: geen gedwongen ontslagen

Geen categorie

Bij het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) zullen geen gedwongen ontslagen vallen, tenzij iemand echt niet mee wil werken aan het vinden van een nieuwe, passende functie. Dat staat in het akkoord dat de directie van het ziekenhuis vrijdag 27 augustus 2010 heeft bereikt met de werknemersorganisaties in de zorg.

Bij het azM moeten nog dit jaar 260 arbeidsplaatsen worden geschrapt. Het ziekenhuis kampt door tegenvallers en bezuinigingen met een structureel tekort van 11 miljoen euro. Daarbij is nog geen rekening gehouden met eventuele tegenvallers die het gevolg kunnen zijn van de nieuwe rijksbegroting, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.
Het ziekenhuis werkt al met een vacaturestop en een regeling voor 59-plussers. Nu zijn er afspraken gemaakt over boventalligen. Mochten de omstandigheden zich positief of negatief wijzigen, dan gaan directie en bonden weer om de tafel.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels