nieuws

Organisatoren eerst aan zet voor veiligheid

Geen categorie

De verantwoordelijkheid voor de beveiliging van een evenement ligt in de eerste plaats bij de organisatoren. De politie heeft een aanvullende rol, die vooral buiten een festivalterrein of stadion ligt. Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken) geantwoord op vragen van de VVD. Aanleiding waren zorgen van de politiebonden, die vrezen dat de politie […]

De verantwoordelijkheid voor de beveiliging van een evenement ligt in de eerste plaats bij de organisatoren. De politie heeft een aanvullende rol, die vooral buiten een festivalterrein of stadion ligt.

Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken) geantwoord op vragen van de VVD. Aanleiding waren zorgen van de politiebonden, die vrezen dat de politie mensen tekortkomt om allerlei evenementen te beveiligen. De minister beaamde dat de vraag naar inzet van politie altijd het aanbod zal overstijgen.

Hirsch Ballin zei met de betrokkenen te gaan overleggen over de beveiliging van evenementen die uitstijgen boven het bereik van een gemeente. Daar zou het ministerie van Binnenlandse Zaken de inzet kunnen coördineren. Voor plaatselijke festiviteiten is de burgemeester aan zet.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels