nieuws

Zeeuwse ziekenhuizen vrezen voor bezuiniging van 5 procent

Geen categorie

De Zeeuwse ziekenhuizen hikken tegen een korting van vijf procent van hun begroting aan. Dat is het gevolg van bezuinigingen die het ministerie van VWS wil doorvoeren op de ziekenhuiszorg. Dat schrijft de Provinciale Zeeuwse Courant.

Ziekenhuis Zorgsaam (Zeeuws-Vlaanderen) en het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (boven de Westerschelde) zeggen nog niet te hebben beslist waar precies op bezuinigd wordt. Hun hoop is gevestigd op de procedure die de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen is begonnen om de bezuinigingen van tafel te krijgen.
'We houden rekening met een bezuiniging van acht miljoen', zegt woordvoerder Jaap Nelemans van het De Ruyterziekenhuis. 'En dat is een grote opgave. Terwijl we juist willen investeren. We streven er bijvoorbeeld naar ons eigen vermogen aan te vullen tot vijftien miljoen euro en daar zitten we nu nog vier miljoen onder.'
Zorgsaam denkt vier miljoen euro te moeten inleveren. Beide organisaties zeggen dat de bezuiniging niet ten koste mag gaan van de zorg.
Tegelijkertijd zegt Nelemans dat het De Ruyterziekenhuis niet veel meer extra kan bezuinigen op bijkomende kosten. 'We hebben al afdelingen gecentraliseerd en daarmee een efficiencyslag gemaakt. Het wordt bijzonder lastig om nog extra geld uit overhead te halen.' (Bron: PZC)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels