nieuws

Bedrijven besteden meer ict-diensten uit in 2010

Geen categorie

Ruim een derde deel (35 procent) van de Europese bedrijven zegt in 2010 meer ict-diensten uit te besteden dan in het jaar ervoor. 40 procent van de ondervraagden geeft aan de budgetten voor externe ict-dienstverlening te verhogen. Toch blijven de budgetten onder druk staan. Bijna een kwart van de bedrijven verwacht dat de bestedingen aan ict-diensten in 2010 omlaag gaan. Dat stelt marktanalist Gartner na onderzoek in het eerste kwartaal van 2010 onder 206 Europese bedrijven.

Het bureau stelt dat de groep bedrijven die 50 tot 75 procent van het ict-budget besteedt aan externe ict-dienstverleners, stijgt. Bovendien constateren de onderzoekers dat alle ondervraagde organisaties onafhankelijk van grootte en budget met interesse naar de mogelijkheden van outsourcing kijken.

Daarnaast valt het de onderzoekers op dat de interesse voor uitbesteding stijgt onder bedrijven met ict-budgetten van minder dan één  miljoen euro. In 2009 was 6,1 procent van die bedrijven geïnteresseerd in uitbesteding van ict-diensten. In 2010 ligt dat percentage op 14,7 procent.

Gartner constateert dat in tijden van recessie bedrijven zich vooral richten op kostenreductie en optimalisatie. Daarna volgt een herstelperiode en vervolgens richten bedrijven zich op groei, zo schetst het bureau. Volgens de onderzoekers ziet de Europese markt er anders uit. Het bureau stelt dat hoewel Europese bedrijven kosten willen besparen, ze nog steeds de drang hebben om ict-middelen in eigen hand te houden.

Bron: Computable

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels