nieuws

Belastingdienst bundelt informatie over werkkostenregeling

Geen categorie

Alle informatie over de nieuwe werkkostenregeling die de Belastingdienst tot nog toe op zijn website publiceerde, is nu ook als één gecombineerde download beschikbaar. De Belastingdienst heeft de informatie gebundeld om het overzicht voor de bezoeker te verbeteren.

De werkkostenregeling wordt per 1 januari 2011 ingevoerd. Met de informatie op de website van de Belastingdienst kunnen werkgevers beslissen of ze in 2011 de werkkostenregeling willen gebruiken. Tot en met 2013 mogen ze ook de bestaande regels voor vrije vergoedingen en verstrekkingen blijven gebruiken.

De Belastingdienst: ‘Door de werkkostenregeling kunt u maximaal 1,4% van uw totale fiscale loon (de 'vrije ruimte') besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers. Over het bedrag boven de vrije ruimte betaalt u 80% eindheffing. De regeling kent ook 'gerichte vrijstellingen' en 'nihilwaarderingen', die niet ten koste gaan van uw vrije ruimte. Ook is er een nieuwe manier voor het waarderen van loon in natura.’

HIER kan de volledige download over de werkkostenregeling worden opgehaald

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels