nieuws

Conflict in top ziekenhuizen Delfzijl en Winschoten

Geen categorie

Het rommelt in de top van de ziekenhuizen van Delfzijl en Winschoten. De vakgroep gynaecologie heeft een brief met felle kritiek rondgestuurd. Gynaecoloog Henk Brinks noemt bestuursvoorzitter Jan Cooijmans de Kleine Napoleon die nodig zijn Waterloo zou moeten beleven. Dat meldt Dagblad van het Noorden van 9 september 2010.

Het ziekenhuis stevent af op een financieel tekort. De verloskunde in Delfzijl is al gesloten, de neurologie in Winschoten neemt tijdelijk geen nieuwe patiënten meer aan en volgens Henk Brinks gaat het nog veel erger worden.
De medische staf houdt het vertrouwen in Jan Cooijmans. De topman zelf zegt dat het kritiek is van een eenling, dat de patiëntenzorg prima in orde is en dat het ziekenhuis genoeg eigen vermogen heeft om een financiële tegenvaller op te vangen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels