nieuws

Facto-middag: Uitbesteden, van laagste prijs naar kwaliteit

Geen categorie

Op 16 december a.s. organiseert Facto Magazine in Breukelen een middagcongres over ‘Uitbesteden: van laagste prijs naar kwaliteit'. Sprekers zijn prof. Arjan van Weele (hoogleraar inkoopmanagement), Annet de Haas (Facilitair Bedrijf Wageningen University), Rob Klinkert (Masterkey-Plus), Cameron Beckx (Albron), Hayk Simons (HTC Advies), Remko Huitema (Huisvesting en Services gemeente Alkmaar) en Ivar Davids (Kirkman). Het […]

Op 16 december a.s. organiseert Facto Magazine in Breukelen een middagcongres over ‘Uitbesteden: van laagste prijs naar kwaliteit'. Sprekers zijn prof. Arjan van Weele (hoogleraar inkoopmanagement), Annet de Haas (Facilitair Bedrijf Wageningen University), Rob Klinkert (Masterkey-Plus), Cameron Beckx (Albron), Hayk Simons (HTC Advies), Remko Huitema (Huisvesting en Services gemeente Alkmaar) en Ivar Davids (Kirkman).

Het programma (van 13.00 tot 17.00 uur) bestaat uit twee presentaties en twee workshops (de deelnemers volgen alle sessies).

Presentatie 1. Uitbesteding: bezint eer gij begint
Prof. dr. Arjan van Weele, hoogleraar inkoopmanagement aan de TU Eindhoven, presenteert o.a. een diagnostisch model, dat managers kunnen gebruiken om het potentiële succes van uitbesteding wederzijds te beoordelen en de risico's van uitbesteding in te schatten.

Workshop 1. Case uitbesteding schoonmaak
Sprekers:
-Annet de Haas, manager Services Wageningen University & Research Center, Facilitair Bedrijf
-Rob Klinkert, manager adviesgroep Masterkey-Plus
-Bart van der Sluijs, directeur schoonmaakbedrijf ICS Groep

In 2008 heeft Wageningen University & Research Center een schoonmaaktender uitgevoerd. Mede door invoering van resultaatgericht werken en goed contractmanagement is een aanzienlijke kostenbesparing voor de opdrachtgever behaald.
Een workshop over opzet, uitwerking en de (kwalitatieve en kwantitatieve) effecten van de tender, de samenwerking, het contractmanagement en de wijze waarop de leverancier waarde toevoegt.

Workshop 2. Case uitbesteding catering
Sprekers:
-Remko Huitema, teamleider Huisvesting & Services, gemeente Alkmaar
-Hayk Simons, directeur HTC Advies
-Cameron Beckx, business manager bij Albron

De workshop behandelt de cateringtender die gemeente Alkmaar in 2009 heeft afgerond. In plaats van het traditionele open boekcontract is een transparant prestatiecontract afgesloten. Ook is het restaurant gemoderniseerd.
De aanbesteding heeft niet alleen geleid tot een kostenbesparing van 30 procent, maar ook tot een verbetering van de kwaliteit en klanttevredenheid.
Een workshop over visievorming, de juiste contractvorm, de behaalde resultaten, het belang van een modern concept en de manieren om het partnership tussen cateraar en opdrachtgever te stimuleren.

Slotpresentatie: Uitbesteden? Samenwerken!
Spreker:
-Ivar Davids, mede-oprichter/managing partner van Kirkman Company. Hij heeft de handvatten om het optimale uit de samenwerking te halen gebundeld in De SamenwerkingsverbeteraarTM.

Uitbestedingsrelaties verschuiven meer en meer van een inspannings- naar een resultaatverplichting. Daarmee veranderen traditionele klant-leverancierrelaties in samenwerkingsrelaties. Maar die samenwerking verloopt in de praktijk niet altijd even gemakkelijk.
-Hoe buig je een traditionele contractrelatie (financiële sturing, strakke controle) om naar een echte samenwerkingsrelatie?
-Hoe analyseer je een samenwerkingsrelatie cq hoe implementeer je mogelijke verbeterpunten?
-Wat zijn de do's en don'ts van zowel de harde kant van een relatie als de relationele kant van samenwerken?

KLIK HIER voor meer informatie en inschrijven!

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels