nieuws

Franciscus Gasthuis en PSW Limburg beste zorgwerkgevers

Geen categorie

Op donderdag 9 september 2010 is de Beste Werkgeverslijst bekend gemaakt. Op basis van de resultaten van dit medewerkerstevredenheidsonderzoek van Effectory bekleedt het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam de 14e positie in de landelijke top 50 van Beste Werkgevers (> 1000 medewerkers) in 2010. Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg is de beste kleinere zorgorganisatie.

De tweede beste grote zorgorganisatie voor de medewerkers is het Ikazia Ziekenhuis op plaats 17. Dan volgen respectievelijk Ziekenhuis St Jansdal (plaats 24), Sint Maartenskliniek (plaats 27), Ziekenhuis Gelderse Vallei (plaats 36), De Noorderbrug (plaats 37) en Zuwe Hofpoort Ziekenhuis (47).
Van de kleinere zorgorganisaties (< 1000) is de Stichting RIBW Zaanstreek, Waterland en West-Friesland (RIBW ZWWF) de tweede beste zorgwerkgever (plaats 8) en Stichting De Parabool de derde (plaats 10). Voor de hele lijst: klik hier.

Zorgverzekeraars
De beste werkgever van de grote zorgverzekeraars is Achmea (plaats 9). Menzis volgt op plaats 31, waarbij moet worden aangetekend dat Menzis de 'Grootste stijger in algemene tevredenheid' is. Van de kleinere staat De Friesland Zorgverzekeraar als eerste in de lijst (plaats 37).

Sint Franciscus Gasthuis als werkgever
Henk Gerla
, voorzitter raad van bestuur: 'Het Sint Franciscus Gasthuis staat voor hoogwaardige zorg in een gastvrije omgeving, daarbij horen gemotiveerde medewerkers die echt het verschil willen maken. We zijn geweldig trots dat uit dit medewerkerstevredenheidsonderzoek blijkt dat het ons ziekenhuis zeer gewaardeerd wordt als werkgever.' Het Sint Franciscus Gasthuis biedt een marktconforme beloning, coachend leiderschap en ruime ontwikkelingsmogelijkheden. Tevens creëert het een plezierig en gezond werkklimaat voor alle levensfases.

Medewerkerstevredenheidsonderzoek
Het Beste Werkgevers onderzoek is door Effectory ontwikkeld om een objectief oordeel te geven over werkgeverschap in Nederland. In het onderzoek is medewerkers gevraagd om een oordeel te geven de bedrijfscultuur, werkzaamheden, leidinggevende, arbeidsomstandigheden, collega's, beloning en ontwikkelingsmogelijkheden.

Meer informatie over het onderzoek en de volledige lijst van Beste Werkgevers in 2010: http://www.beste-werkgevers.nl/

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels