nieuws

GGD Nederland omarmt CVZ-advies over leefstijlprogramma

Geen categorie

Door mensen kostenloos te begeleiden met afvallen, meer bewegen en gezonder te eten zal dit eerder tot blijvende gedragsverandering leiden. GGD Nederland onderschrijft daarom het CVZ-advies om een levensinterventieprogramma in het basisverzekeringspakket op te nemen,

GGD Nederland wacht in spanning het vervolgrapport af van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) waarin zij adviseert over de wijze waarop de risicogroepen naar de zorg kunnen worden toegeleid. Het is immers gebleken dat mensen die tot de risicogroep behoren niet altijd zelf hulp gaan zoeken.

Voorwaarde
GGD Nederland ondersteunt de stelling van CVZ dat afstemming tussen de verzekerde zorg en het lokale gezondheidsbeleid een belangrijke voorwaarde is om de preventieketen goed te laten functioneren en draagt er ook nu al aan bij dat deze afstemming tot stand komt. De GGD'en voeren reeds regionale projecten uit waarin wordt samengewerkt met de eerstelijn.
De GGD doet periodiek onderzoek naar de gezondheid van burgers in gemeenten, en weet waar en hoe risicogroepen te bereiken zijn zodat zij toegeleid kunnen worden naar de zorg.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels