nieuws

In oktober in Service Management: Europees aanbesteden

Geen categorie

In het oktobernummer van Service Management staat het thema Europees aanbesteden centraal: Het roer om voor Cleantech Twee jaar geleden verlegde Cleantech haar dienstverlening van advisering naar uitvoering. ‘Schoonmaakbedrijven beloven van alles en maken dit nauwelijks waar. Wij dachten dit beter te kunnen.' Dat blijkt te kloppen. Facilitair adviesbureaus: de vergeten derde macht?In Nederland zijn […]

In het oktobernummer van Service Management staat het thema Europees aanbesteden centraal:

Het roer om voor Cleantech
Twee jaar geleden verlegde Cleantech haar dienstverlening van advisering naar uitvoering. ‘Schoonmaakbedrijven beloven van alles en maken dit nauwelijks waar. Wij dachten dit beter te kunnen.' Dat blijkt te kloppen.

Facilitair adviesbureaus: de vergeten derde macht?
In Nederland zijn zo'n 70 facilitair adviesbureaus actief. Hun wijze van begeleiden, adviseren, coördineren, sturen, beoordelen en gunnen van (Europese) aanbestedingen verschilt en wordt vaak ter discussie gesteld. Service Management legde haar oor bij schoonmaakprofs te luister en voerde onder 50 bureaus een onderzoek uit naar integriteit, transparantie en ethiek.

HTM slaat andere schoonmaakweg in
De vercommercialiseerde openbaarvervoersector noopte HTM een andere weg voor het uitvoeren van het schoonmaakonderhoud in te slaan. Het werd een resultaatgericht contract waar het niet om prijs draait maar om kwaliteit.

De krokodillentranen voorbij? Een goede aanbesteding als remedie
De nieuwe schoonmaak-cao leidde tot harde woorden en krokodillentranen. Schoonmaakbedrijven en opdrachtgevers verweten elkaar van alles. Toch zijn strategisch inschrijven en prijskopen nog steeds aan de orde van de dag.

Ook in het oktobernummer:
Kettingcolumn over prijswaanzin: aftrap door Ruud Danklof van Hago
Is er sprake van economische sectorale zelfmoord? Feit is dat het hoogtijd is om de ontstane prijswaanzin actief aan te pakken. Hoe?

De weergalm van ec-H20TM
Tennant verraste twee jaar geleden de schoonmaakwereld met de introductie van de ec-H20TM-technologie: vloerreiniging met alleen elektrisch geactiveerd water.

3e Schoonmaakgolfdag: groot, groter, groots
Op de derde dinsdag van september vond de derde Nationale Golfdag voor de Schoonmaak plaats. Een fotografische impressie.

En de rubrieken:
nieuws, contacten & contracten, boeken, ingezonden brieven, arbeid en recht, mensen en de columns van Astrid de Craen, Willem Zuydestein en Petra de Bruin

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels