nieuws

Radboud betaalt studie verpleegkundigen

Geen categorie

Het UMC St Radboud in Nijmegen gaat het collegegeld betalen van studenten verpleegkunde die hun stages in het ziekenhuis lopen, en die zonder vertraging studeren. Het academische ziekenhuis heeft daarover maandag 6 september 2010 een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

In de nieuwe variant die de HAN met ingang van dit collegejaar aanbiedt, lopen studenten verpleegkunde in de eerste twee jaar van de opleiding al hun stages in het UMC St Radboud. Als een student aan het einde van het jaar doorgaat naar het volgende, betaalt het ziekenhuis hem of haar het collegegeld terug. Het UMC St Radboud wil op die manier meer jongeren interesseren voor verpleegkunde, en hen bovendien al op voorhand aan zich binden.

Tekorten
De komende jaren dreigen, onder meer door de vergrijzing, grote personeelstekorten in de gezondheidszorg. Dit studiejaar zijn 36 studenten aan de HAN begonnen aan de nieuwe variant van de studie verpleegkunde. Dat aantal zal de komende jaren moeten toenemen tot ongeveer 120 om in de toekomstige vraag naar verpleegkundigen in het UMC St Radboud te kunnen voorzien.

Bacheloropleiding medische hulpverlening
Het universitaire ziekenhuis is ook betrokken bij de nieuwe bacheloropleiding medische hulpverlening, waarmee dit jaar 40 studenten aan de HAN zijn begonnen. De studie leidt op voor verschillende ondersteunende beroepen binnen en buiten het ziekenhuis, bijvoorbeeld anesthesiemedewerker of hulpverlener in de acute zorg. Het UMC St Radboud levert onder meer vakdocenten en stageplaatsen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels