nieuws

Specialisten MC Groep doen niet mee met landelijke actie

Geen categorie

Medisch specialisten van de MC Groep in Lelystad, Dronten en Emmeloord doen niet mee aan de landelijke actiedag op donderdag 7 oktober. De specialisten werken op die dag gewoon door. Dat liet het ziekenhuis maandag 27 september 2010 weten.

De MC Groep kon dankzij overheidssteun begin 2009 een nieuwe start maken met de ziekenhuizen. Het bestuur en de medisch specialisten vinden het nu niet gepast om patiënten de dupe te laten worden van acties. In de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord wordt gewoon gewerkt en patiënten worden ook in de poliklinieken in Dronten en Urk normaal geholpen.

Zondagsdienst
De specialisten willen op de landelijke actiedag een zondagsdienst draaien. Dat houdt in dat behandelingen die kunnen worden uitgesteld, die dag niet zullen plaatsvinden. Spoedgevallen worden wel gedaan.
De artsen protesteren tegen het plan van demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid om de zelfstandigheid van vrij gevestigde medisch specialisten in te perken. Hij wil dat ziekenhuizen voortaan bepalen welke zorg de specialisten moeten leveren en hoeveel zij daarvoor betaald krijgen.

Zie ook: 'Specialisten draaien zondagsdienst – Kort geding tegen staat'.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels