nieuws

Spoeddebat in Tweede Kamer over ziekenhuis Vlissingen

Geen categorie

De SP in de Tweede Kamer vraagt vanmiddag een spoeddebat aan over het sluiten van de intensive care in het ziekenhuis in Vlissingen. SP-Kamerlid Henk van Gerven zal het spoeddebat aanvragen.

'De Kamer heeft zich bij motie van voormalig SGP-Kamerlid Bas van der Vlies uitgesproken voor behoud van een volwaardig ziekenhuis op Walcheren. Tot nog toe is altijd sprake geweest van een intensive care. Nu die naar Goes wordt verplaatst, is dat tegen de wens in van de Tweede Kamer', zegt Henk van Gerven in de Provinciale Zeeuwse Courant.
Het spoeddebat wordt vanmiddag aangevraagd door de SP en in elk geval gesteund door de PvdA en GroenLinks. Daarmee zijn er voldoende stemmen voor een spoeddebat. Gisteren stelde GroenLinks al Kamervragen.

Steun PvdA en GroenLinks
PvdA-Kamerlid Eelke van der Veen in dezelfde krant: 'De PvdA is het beu. We hebben genoeg van de wijze waarop de raad van bestuur communiceert. Dit moet op de kortst mogelijk manier duidelijk worden wat er nu precies aan de hand is. Mensen op Walcheren en de Bevelanden moeten binnen de tijden die ervoor staan geholpen kunnen worden.'
Ook GroenLinks steunt het spoeddebat. Linda Voortman: 'De vragen die ik heb gesteld moeten voor het debat worden beantwoord, zodat de Kamer alle informatie heeft.'

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels