nieuws

Tergooiziekenhuizen schrapt 250 banen – Verlies naar 7 miljoen euro

Geen categorie

Tergooiziekenhuizen stevent af op een tekort van zeven miljoen euro dit jaar. Om het tij te keren verdwijnen op korte termijn 250 banen, de bouwplannen in Hilversum en Blaricum gaan in de ijskast en mogelijk blijft de spoedeisende hulp in Hilversum toch behouden. Dit meldt de Gooi- en Eemlander.

De komende tijd gaat Tergooi de verdeling van de ziekenhuisfuncties over Hilversum en Blaricum heroverwegen. Interim-topman Leo Schoots: 'We houden ons dus niet meer heel strikt aan de verdeling Blaricum heel groot en in Hilversum alleen maar dagbehandeling', zegt hij de krant.
Schoots zet alles op alles om de afdeling spoedeisende hulp in Hilversum open houden. Dat staat haaks op de plannen van zijn voorganger, Claudia Zuiderwijk.

Geen gedwongen ontslagen
De plannen zijn dinsdag 7 september 2010 bekend gemaakt aan het ziekenhuispersoneel. Het weg te snijden aantal van 250 fulltime banen is gebaseerd op gegevens van vergelijkbare ziekenhuizen elders in het land. Schoots: 'Die doen dezelfde hoeveelheid werk, maar dan met 250 arbeidsplaatsen minder.'
Tergooiziekenhuizen telt nu nog 2.100 arbeidsplaatsen, verdeeld over 3.100 medewerkers. Schoots denkt dat gedwongen ontslagen niet nodig zijn. 'We hebben 500 arbeidsplaatsen met een tijdelijk karakter. Dokters en verpleegkundigen in opleiding, uitzendkrachten, mensen met een tijdelijk contract.'

Verlies marktaandeel van 10 procent
De belangrijkste oorzaak voor de financiële malaise is volgens de ziekenhuistop het verlies van marktaandeel. In de afgelopen vier jaar is Tergooi tien procent van het werk in de ziekenhuiszorg kwijtgeraakt aan andere aanbieders. Die patiënten wil het ziekenhuis terugwinnen, benadrukt Schoots. 'Dat doe je door klantvriendelijker te zijn. Behoud van spoedeisende hulp in Hilversum is een belangrijke stap, dáár win je klanten mee. Maar ik denk ook aan de telefonische bereikbaarheid van poliklinieken, wát een antwoordapparaten zijn hier! Dat schrikt af.' (Bron: De Gooi- en Eemlander)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels