nieuws

TNO: Nieuwe operatiekamers Refaja over 5 jaar

Geen categorie

Het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal zou over vijf jaar over nieuwe operatiekamers moeten kunnen beschikken. Dat blijkt uit een onderzoek van TNO in opdracht van het ziekenhuis en zorgverzekeraar Menzis. Dit meldt RTVNoord.

De huidige operatiekamers zijn over vijf jaar afgeschreven en een geheel nieuw OK-complex is volgens TNO de beste optie. Op dit moment loopt er nog wel een onderzoek naar de zogeheten zorgvraagontwikkeling. De streekziekenhuizen moeten, op basis van de uitkomsten van dit onderzoek, afstemmen op welke locaties er zorg noodzakelijk is.
Met de bouw van een nieuw OK-complex is ook het voortbestaan van het Refaja Ziekenhuis voor de komende jaren zeker gesteld, bericht het Dagblad van het Noorden.

Indiaas personeel
In de nieuwe operatiekamers gaat ook personeel uit India aan het werk. Ze werken er voor een periode van drie jaar. De assistenten uit India volgen eerst een uitgebreide training en een taalcursus. Pas als ze goed Nederlands spreken gaan ze zelfstandig in de OK's aan de slag. (Bron: RTVNoord)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels