nieuws

Troonrede: Doelmatigheid ziekenhuiszorg vergroten

Geen categorie

'Maatregelen om de kosten in de hand te houden zullen worden genomen, teneinde de doelmatigheid in de ziekenhuiszorg verder te vergroten', zei koningin Beatrix op 21 september in de troonrede van 2010.

Ze motiveerde dit als volgt: 'De gezondheidszorg is in ons land van goede kwaliteit. De toegankelijkheid hiervan is voor alle Nederlanders zeer ruim. Daar staat wél tegenover dat, mede door de groeiende vraag naar zorg, de kosten in de afgelopen jaren sterk zijn toegenomen. Dit wordt veroorzaakt door steeds grotere technologische verbeteringen en de stijgende levensverwachting.'

Lees hier de hele Troonrede.
Zie ook: 'VWS-begroting: Maatregelen nodig om zorg betaalbaar te houden'.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels