nieuws

Uvit contracteert ziekenhuis in Benidorm

Geen categorie

Verzekeraarscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias (Uvit) heeft onlangs in het bijzijn van de Secretaris van Gezondheidszorg van Valenciana en de Nederlandse ambassadeur in Spanje een contract ondertekend met Hospital Clinica Benidorm (HCB). Het contract regelt dat verzekerden van Univé-VGZ-IZA-Trias zonder administratieve drempels geholpen kunnen worden in dit ziekenhuis in Benidorm.

Behoefte aan electieve zorg
Jaarlijks bezoeken zo'n 250.000 Nederlanders voor een korte of langere tijd de toeristenplaats Benidorm. Het gaat hier in veel gevallen om senioren die in deze plaats overwinteren. Bij de overwinteraars bestaat een groeiende behoefte aan lokale electieve zorg. Electieve zorg is zorg waarvan het medisch aanvaardbaar is dat deze enkele dagen tot weken kan worden uitgesteld. Normaal gesproken moeten mensen terug naar Nederland om de behandeling te ondergaan.

Administratieve drempels
Een behandeling in het buitenland brengt nu echter veel administratief regelwerk mee. Allereerst moet je een machtiging bij je verzekeraar aanvragen, de nota voorschieten en je kunt, afhankelijk van het tarief, worden geconfronteerd met een bijbetaling. Door het contract dat Uvit met Hospital Clinica in Benidorm heeft gesloten is dat nu verleden tijd. De administratieve afhandeling regelt Uvit rechtstreeks met HCB en verzekerden kunnen naar dit ziekenhuis gaan alsof het een Nederlands ziekenhuis is. Op deze manier wordt voorkomen dat verzekerden van Uvit  de 'overwintering' moeten afbreken voor een behandeling in Nederland.

Keuzevrijheid
Door dit contract ontstaat er bovendien meer keuzevrijheid voor de klant. Klanten kunnen nu naast het reguliere aanbod in Nederland kiezen voor ziekenhuizen in het buitenland. Eerder sloot Uvit contracten met 59 ziekenhuizen in Duitsland en België. Voortdurend wordt door de verzekeraar onderzocht op welke plaatsen in de wereld het nog meer zinvol is om zorgaanbieders te contracteren.

Klantonderzoek
Uit recent onderzoek van de Nationale Zorgbarometer blijkt dat Nederlanders de kwaliteit van zorg in het buitenland als gelijkwaardig of als beter ervaren. Daarnaast leeft bij 80% van de Nederlanders het gevoel dat de wachtlijsten in Nederland de komende periode zullen oplopen. Het contract met buitenlandse ziekenhuizen vormt een prima alternatief voor eventuele wachtlijsten in Nederland.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels