nieuws

Wat betekent Het Nieuwe Werken voor kantoorschoonmaak?

Geen categorie

Wat betekent Het Nieuwe Werken voor het schoonmaken van kantoren en hoe gaan verzekeraarscombinatie  UVIT en hun schoonmaakbedrijf daarmee om? Dit is een van de onderwerpen in Facto Magazine van september. Het magazine is voor een belangrijk deel gewijd aan het thema schoonmaak. Hieronder een overzicht van de inhoud. THEMA SCHOONMAAK Schoonmaak met een sociaal gezichtDe […]

Wat betekent Het Nieuwe Werken voor het schoonmaken van kantoren en hoe gaan verzekeraarscombinatie  UVIT en hun schoonmaakbedrijf daarmee om? Dit is een van de onderwerpen in Facto Magazine van september. Het magazine is voor een belangrijk deel gewijd aan het thema schoonmaak. Hieronder een overzicht van de inhoud.

THEMA SCHOONMAAK

Schoonmaak met een sociaal gezicht
De gemeente Rotterdam wil dat meer inwoners betaald werk kunnen verrichten. De afdeling Facilitaire Service draagt daaraan bij door met de ingehuurde schoonmaakbedrijven af te spreken dat ze voor de uitvoering van het schoonmaakwerk een minimumaantal uitkeringsgerechtigden en WSW'ers inzetten

Poetsen in tijden van crisis
Wat zijn de actuele ontwikkelingen in de Nederlandse schoonmaakbranche? Nico Lemmens van ISS Facility Services geeft een compact overzicht inclusief een beeld van de verwachtingen.

Het Nieuwe Werken en het schoonmaakonderhoud
Wat betekent Het Nieuwe Werken voor het schoonmaakonderhoud? Een zoektocht naar de praktische consequenties voor het schoonhouden van de nieuwe werkomgeving en de veranderde gebruiksfuncties binnen het nieuwe werkconcept bij verzekeraarscombinatie UVIT in Arnhem.

Low interest-dienst verdient upgrading
Het aanbesteden van schoonmaakdiensten is een specifieke discipline. Wat zijn de zaken waar een aanbestedende partij op moet letten? Jos Plattel, directeur van Pro-Mereor geeft zijn visie.

Schoonmaak van OK's, een vak apart
De operatiekamers van Het Groene Hart Ziekenhuis worden aan de hand van een nieuw programma schoongemaakt door gespecialiseerde medewerkers. Een gesprek met de initiatiefnemers Jeroen Mulder, Lia Steeman en Karina van der Heijden.

Wira ook bij aanbestedingen schoonmaak van belang
Inschrijvende én aanbestedende partijen kunnen in het kader van een Europese aanbesteding schoonmaakonderhoud te maken krijgen met de Wet implementatie rechtsbeschermingsrichtlijnen aanbesteden (Wira) die onlangs in werking trad. De belangrijkste bepalingen op een rij gezet door advocaat mr. Gijs Verberne.

Resultaatgerichte schoonmaak
Steeds vaker worden schoonmaakcontracten resultaatgericht aanbesteed. Wat wordt hieronder verstaan, wat kan het voor u betekenen en wat heeft een overgang naar een dergelijk contract voor gevolgen?

ANDERE ARTIKELEN

Verslag NEVI Inkoopdag: Samenwerken = dubbel scoren!
Samenwerken = dubbel scoren! Dit was het thema van de NEVI Inkoopdag op 22 juni. Ruim 200 deelnemers waren aanwezig. Een verslag.

Te gast bij het Facilitair Bedrijf
Het Meander Medisch Centrum heeft een methode ontwikkeld waardoor de klant meer kennis en begrip krijgt voor de facilitaire processen. Pauline Willems, projectmanager Facilitair Bedrijf legt uit.

Tovert u al tevredenheid?
Uit recent onderzoek blijkt dat door de inzet van factoren als ‘communicatie' en ‘geur' mensen denken dat er beter en frequenter is gewerkt, terwijl dit feitelijk niet het geval is. Een kans dus voor FM om de klanttevredenheid te verbeteren. Een minicursus ‘facilitair toveren' door Jacqueline Bakker en Maaike Wilmink van Hospitality Consultants.

Samen sterk in aanbestedingen
Als een aanbesteding vanaf het begin niet goed wordt aangepakt, kan de organisatie daar later last van hebben. Een juiste betrokkenheid, heldere projectstructuur, evenwichtige teamsamenstelling, tijdige communicatie en besluiten die transparant zijn, leiden tot een geslaagd project.

Congres Het Nieuwe Werken: winst voor mens én organisatie
Op 16 november organiseert Kluwer een inspirerend congres over Het Nieuwe Werken met als thema: winst voor mens én organisatie. Wat staat er op het programma?

EN VERDER
En verder de vaste rubrieken Nieuws, Boekrecensie, DIV-column, Recht, Rising Star, de inkoopcolumn van Maarten Erasmus, de column van facility manager Philip van Klaveren en het maandelijks commentaar van hoofdredacteur Gerard Dessing.

Geinteresseerd in een abonnement?  KLIK DAN HIER en kijk in de rechter kolom.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels