nieuws

Zorgkantoor Friesland krijgt steun van andere zorgkantoren

Geen categorie

Er komen geen nieuwe wachtlijsten of cliëntenstops in de thuiszorg, althans niet als gevolg van een tekort bij het Zorgkantoor Friesland. Twee andere zorgkantoren in Nederland hebben geld overgehouden. Daarmee wordt het tekort van tien miljoen euro voor Friese instellingen aangezuiverd. Dit meldt het Friesch Dagblad.

Dat heeft het Zorgkantoor Friesland vrijdag 10 september 2010 laten weten. Omdat Friese zorginstellingen samen structureel tien miljoen euro te weinig lijken te krijgen bij de verdeling van AWBZ-gelden, stapt het Friese zorgkantoor binnenkort naar het ministerie van VWS. 'We willen met de minister in gesprek over de verdeling. Ieder jaar komen we rond de tien miljoen euro te kort, terwijl we wel op een goede manier zorg aanbieden', zegt woordvoerder Gerard Akkerman in het Friesch Dagblad.

'Goed nieuws'
Dit jaar stevenden de Friese zorginstellingen net als de voorgaande twee jaar af op een tekort van tien miljoen euro. Dat zou nieuwe wachtlijsten en cliëntenstops tot gevolg hebben. CZ uit Limburg en Noord-Brabant en Zorg en Zekerheid uit Leiden hebben echter geld over, waarmee het tekort in Fryslân zal worden opgevuld. 'Goed nieuws', concludeert Akkerman. Ook als de zorgkantoren uit Brabant en Leiden geen geld over hadden gehad, zou de Friese zorg via een zogeheten knelpuntenprocedure bij het rijk de tien miljoen euro uiteindelijk waarschijnlijk wel aangevuld krijgen, maar dat had dan wel voor vele maanden vertraging gezorgd. Tijdelijk had dat zeker geleid tot wachtlijsten en klantenstops. (Bron: Friesch Dagblad)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels