nieuws

45-plus vrouw houdt het werk graag spannend

Geen categorie

45-plus vrouw houdt het werk graag spannend

De helft van de Nederlandse werknemers vertrouwt liever op zijn vakbekwaamheid dan op lonkende blikken om iets gedaan te krijgen op het werk. De andere helft vindt dat een beetje flirten moet kunnen. Vooral jongeren gooien hun charmes in de strijd, maar de vrouwelijke 45-plusser kan er ook wat van.

35-plussers willen weinig weten van flirten op het werk, al geeft een deel ruiterlijk toe dat ze gewoon niet weten hoe je dit succesvol doet. Maar ruim tweederde vindt gewoon dat flirten niet de manier is om dingen voor elkaar te krijgen.

Jongeren daarentegen gaan de uitdaging echter graag aan. Bijna 70 procent geeft volmondig toe te flirten op het werk, 53 procent zegt dat dit een manier is om het werk leuker te maken, zo blijkt uit onderzoek van Jobtrack.nl onder 609 respondenten.

Over het algemeen zijn mannen meer dan vrouwen geneigd tot flirten, behalve in de groep 45-plus. 74 procent van de mannen keurt flirten af, net als 59 procent van de vrouwen. Niet een man in deze groep is bereid te lonken naar de baas om zijn zin te krijgen, terwijl een op de tien vrouwelijke 45-plussers hier geen enkel bezwaar tegen heeft. En 17 procent van de vrouwen in deze groep zou graag flirten, maar weet niet hoe.

Reageer op dit artikel