nieuws

7 bedrijven gaan socialer ondernemen

Geen categorie

TNO gaat samen met zeven organisaties werken aan een landelijke methode om socialer ondernemen te stimuleren. Zij laten zo zien hoe zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun organisatie laten werken. De methode is erop gericht om zichtbaar te maken in welke mate bedrijven bijdragen aan de werkgelegenheid van mensen met afstand tot […]

TNO gaat samen met zeven organisaties werken aan een landelijke methode om socialer ondernemen te stimuleren. Zij laten zo zien hoe zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun organisatie laten werken.

De methode is erop gericht om zichtbaar te maken in welke mate bedrijven bijdragen aan de werkgelegenheid van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De bedoeling is ook om bedrijven daarvoor een erkenning te geven.

De deelnemende organisaties zijn: Heijmans, Trigion, Ecostyle, Van Gansewinkel, Deen Supermarkten, Gelre ziekenhuizen en Asito. Eerder waren de SW-bedrijven die het project mede mogelijk hebben gemaakt, al bekend: WNK, Caparis, Delta, Soweco, Pantar, Lander en Diamantgroep. Ook de Rabobank Betuwe West is betrokken bij het project. 

De deelnemende partijen hebben de uitgangspunten voor de te ontwikkelen methode bepaald. Zowel het plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als het inkopen of uitbesteden bij andere sociale bedrijven wordt onderdeel van de methode. De toetsing gebeurt op basis van resultaten (feitelijke plaatsingen) én kwalitatieve aspecten, zoals begeleiding.

Bron: http://www.personeelsnet.nl/

Reageer op dit artikel