nieuws

Aanbesteding NedTrain conform schoonmaakcode

Geen categorie

NedTrain is een Europees aanbestedingtraject gestart voor de interne reiniging van treinen; treinen van NS en andere vervoerders. De aanbesteding is opgesteld conform de door NS onderschreven code Verantwoordelijk Marktgedrag in de schoonmaak- en glazenwassersbranche. Voor de interne reiniging van treinen gaat het om twee percelen: de treinen van NS Reizigers (perceel 1) en treinen […]

NedTrain is een Europees aanbestedingtraject gestart voor de interne reiniging van treinen; treinen van NS en andere vervoerders. De aanbesteding is opgesteld conform de door NS onderschreven code Verantwoordelijk Marktgedrag in de schoonmaak- en glazenwassersbranche.

Voor de interne reiniging van treinen gaat het om twee percelen: de treinen van NS Reizigers (perceel 1) en treinen van andere vervoerders (perceel 2). Per perceel wordt één leverancier geselecteerd. Om kleinere partijen ook de gelegenheid te geven deel te nemen aan de aanbesteding, kan als consortium worden ingeschreven, zoals op 21 april vooraangekondigd via de Europese aanbestedingskalender.

NS is een van de opstellers van de op 21 juni ondertekende code Verantwoordelijk Marktgedrag. Als onderdeel van NS onderschrijft NedTrain de code en zal als opdrachtgever zorgvuldig handelen en sociaal betrokken zijn. De samenwerkende partijen zullen worden aangesproken op hun rol als goed opdrachtnemer en werknemer. Respectvol omgaan met medewerkers is een belangrijke waarde in de aanbesteding. Begin 2012 wordt de definitieve gunning bekend gemaakt, waarna de definitieve contracten worden gesloten.

Vooruitlopend op de code startte NedTrain vorig jaar met de cursus Veilig treinen schoonmaken bij NedTrain voor schoonmaakmedewerkers. Veiligheidsbewustzijn is een cruciaal element in het werk. Ook hierbij sluit NedTrain aan bij de code.

 

Reageer op dit artikel