nieuws

Bedrijfsgegevens moeten beter bereikbaar worden

Geen categorie

Driekwart van de Nederlandse zakelijke beslissers heeft onvoldoende toegang tot actuele correcte gegevens. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van bureau Vanson Bourne onder 700 senior beslissers in de VS, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Nederland.

69 procent van de respondenten vindt dat nauwkeuriger bedrijfsgegevens nodig zijn om een betere besluitvorming te krijgen. Ook zijn ze van mening dat de data ook toegankelijk gemaakt moeten worden voor klanten, burgers en medewerkers.

De helft van de ondervraagde organisaties vindt dat de verantwoordelijkheid voor datakwaliteit bij de IT-afdeling ligt. Een derde geeft aan dat de uitrol van business intelligence de beste manier is om een datakwaliteitsproject te starten. 52 procent hoopt hiermee de datatoegang te verbeteren en uit te breiden naar operationele medewerkers en ondesteunend personeel. "Slechte datakwaliteit en beperkte toegang tot informatie kunnen de operationele kosten verhogen en relaties met klanten en partners beschadigen."

Kijk ook op www.businessintelligence.ittoolbox.com en www.digibarometer.nl

(Bron: Sigma Online)

Reageer op dit artikel