nieuws

Bijtellingalert.nl – gratis informatiedienst voor zakelijke rijder

Geen categorie

Leaseautorijders kunnen een bijtellingalert instellen. Door het instellen van dit Alert wordt een berijder geïnformeerd als er iets verandert in de bijtelling. Reden om het alert in te stellen is de nieuwe wetgeving die veel veranderingen met zich meebrengt. Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) is initiatiefnemer van het bijtellingalert.

In de komende tijd is het opletten als een zakelijk rijder in een 20%- of 14%-bijtelling auto wilt blijven rijden. De nieuwe wetgeving heeft tot gevolg dat de hoogte van de bijtelling op hetzelfde type auto van een ander bouwjaar verschillend kan zijn.

Verder worden de normen voor de kortingscategorieën jaarlijks aangepast en komt er een tijdslimiet aan de korting.

Als de bijtelling voor een auto verhoogd wordt, is het wellicht toch verstandig om een kilometeradministratie bij te gaan houden om zo onder de bijtelling uit te komen. In sommige gevallen kan het uitstellen of juist eerder uitkiezen van een nieuwe leaseauto flink in bijtelling schelen. Verder is het overnemen van een auto van een collega in plaats van een nieuwe bestellen in een aantal gevallen ineens ook erg aantrekkelijk geworden.

Op de site www.bijtellingalert.nl kan iedere berijder gratis het bijtellingalert instellen. Elke wijziging die betrekking heeft op de bijtelling van die berijder meldt VAVDZ aan de berijder via een e-mail. 

Reageer op dit artikel