nieuws

Consolidatie onder accountants zet zich voort

Geen categorie

De toenemende consolidatie onder accountants zet zich voort. Vooral middelgrote kantoren hebben een grotere schaal nodig. Klanten zijn door de recessie prijsbewuster geworden en dit leidt tot aanzienlijke prijsdruk. Daarnaast worden accountants geconfronteerd met strengere wetgeving en toezichtsnormen.

Accountantskantoren moeten daardoor meer leveren tegen gelijkblijvende of zelfs dalende prijzen. Om marges op peil te houden zullen accountants hun dienstverleningen moeten aanpassen. Schaalvergroting is daarbij onontkoombaar. Deze conclusie trekt de Rabobank op basis van een onderzoek onder 1200 klanten en interviews met vertegenwoordigers van accountantskantoren. Ook uitkomsten van een recent Rabobank-seminar, waaraan 150 accountants deelnamen, zijn meegenomen in het onderzoek.

Klanten stellen steeds hogere eisen aan hun accountant. Zij willen dat de accountant verder kijkt dan alleen de jaarrekening en de controlewerkzaamheden. Uit het onderzoek blijkt echter dat klanten niet bereid zijn hiervoor meer te betalen.
De klant verwacht dat de accountant naast hem gaat staan om hem te ontzorgen. ‘Want als het goed gaat met mij, gaat het ook goed met mijn accountant,’ is een veelgehoorde opmerking in het Rabo-onderzoek.

Kijk hier voor meer informatie.

Bron: F&A Signalen

Reageer op dit artikel