nieuws

Cordaan vermindert werkdruk zorgpersoneel

Geen categorie

Abvakabo FNV en Cordaan hebben op 28 juli 2011 een overeenkomst ondertekend waarin zij afspreken tot vermindering van de werkdruk voor zorgmedewerkers van Cordaan werkzaam in de verpleeg- en verzorgingshuizen. De vermindering van de werkdruk moet leiden tot meer tijd voor de cliënt. Vanaf februari 2011 voert zorgpersoneel van Cordaan, georganiseerd in Abvakabo FNV, acties voor een betere […]

Abvakabo FNV en Cordaan hebben op 28 juli 2011 een overeenkomst ondertekend waarin zij afspreken tot vermindering van de werkdruk voor zorgmedewerkers van Cordaan werkzaam in de verpleeg- en verzorgingshuizen. De vermindering van de werkdruk moet leiden tot meer tijd voor de cliënt.

Vanaf februari 2011 voert zorgpersoneel van Cordaan, georganiseerd in Abvakabo FNV, acties voor een betere kwaliteit van werk en zorg. Op 2 juli werden op een manifestatie door het zorgpersoneel de resultaten van een meldpunt gepresenteerd. De raad van bestuur heeft deze resultaten daar in ontvangst genomen en aangekondigd hier actie op te ondernemen.

Investering van 1,5 miljoen euro
Na een aantal overleggen is gekomen tot een convenant. In de overeenkomst is afgesproken dat Cordaan een maximaal deel van de inkomsten uitgeeft aan directe zorg. Cordaan investeert in 2011 1,5 miljoen euro in zo'n 40 fte zorgmedewerkers extra om de werkdruk in verpleeghuizen te verlagen. Daarnaast gaat Cordaan de formatie die nu wordt ingezet als uitzendkracht, 42.5 fte, omzetten naar medewerkers in vaste dienst. Vanaf 2012 zal Cordaan in het kader van de verruiming van middelen voor de verpleeghuiszorg ongeveer 4 procent investeren in een extra marge bovenop de standaardbezetting. Bij ziekte wordt vervangen, de overhead wordt verder teruggebracht en leerlingen worden goed opgeleid en begeleid en krijgen een contract aangeboden bij Cordaan. Bij de uitwerking hiervan zijn OR en Centrale Cliëntenraad Cordaan nadrukkelijk betrokken.

Tevreden
Partijen zijn tevreden over het resultaat van deze overeenkomst en geloven dat een goede stap is gezet in het verbeteren van de kwaliteit van werk en van zorg in de verpleeg- en verzorgingshuizen. Tevens is Cordaan op dit moment de enige zorginstelling van Nederland die beschikt over een dergelijk convenant.

Reageer op dit artikel