nieuws

FGB Scriptieprijs 2011 uitgereikt

Geen categorie

Op 7 juli jl. is de FGB Scriptieprijs 2011 uitgereikt. De scriptieprijs is een extra motivatie voor de studenten van de Hogeschool Rotterdam om een goede scriptie te schrijven. Naast de eer en een trofee ontvangen de winnaars ook een geldbedrag van 1.000 euro. De scriptieprijs werd diir Richard Bruins van FGB uitgereikt aan Laura […]

Op 7 juli jl. is de FGB Scriptieprijs 2011 uitgereikt. De scriptieprijs is een extra motivatie voor de studenten van de Hogeschool Rotterdam om een goede scriptie te schrijven. Naast de eer en een trofee ontvangen de winnaars ook een geldbedrag van 1.000 euro.

De scriptieprijs werd diir Richard Bruins van FGB uitgereikt aan Laura Suijkerbuijk en Monique Drent voor hun scriptie genaamd 'Spiegel van de organisatieziel'. 

Het afstudeeronderzoek is uitgevoerd in opdracht van Stichting Kenniscentrum Centre for People and Buildings (CfPB) in Delft, een kenniscentrum dat zich richt op de relatie tussen mens, werk en werkomgeving. Laura en Monique hebben onderzoek gedaan naar de relatie tussen de organisatiewaarden, de huisvestingsambities en het huisvestingsconcept.
Aan de hand van diverse modellen hebben zij deze drie onderwerpen in kaart gebracht. Gebleken is dat er binnen jonge en kleine organisaties een sterke relatie aanwezig is tussen deze onderwerpen, binnen grote, oude organisaties is deze relatie minder.
Redenen hiervoor zijn de rol die het imago/ de uitstraling binnen een organisatie speelt en de peiler waarop zij zich richten, het product of de klant.

De aanbeveling uit de scriptie is om tijdens een (her)huisvestingsproces de identiteit, en dus organisatiewaarden, te vertalen naar de huisvestingsambities en het huisvestingsconcept.  Oftewel; de huisvesting is de 'spiegel van de organisatieziel'.

Reageer op dit artikel