nieuws

Gemiddelde WGA-premie bekend op 1 september

Geen categorie

UWV maakt op 1 september de gemiddelde WGA-premie bekend. Met de gemiddelde WGA-premie wordt de individuele WGA-premie vastgesteld. De opslag of korting die de werkgever krijgt is afhankelijk van zijn WGA- en WAO-lasten.

De gemiddelde WGA-premie is een van de factoren die de premie bepaalt. Het werkelijke (individuele) premiepercentage dat de werkgever betaalt, hangt af van het risico op arbeidsongeschiktheid in zijn onderneming. Hoe minder werknemers van het bedrijf in de WGA/WAO zijn terechtgekomen, hoe minder premie de werkgever betaalt. Er zijn wel grenzen gesteld aan de hoogte van de individuele WGA-premie. Die grens verschilt bij grote en kleine werkgevers.

Werkgevers die kiezen voor het eigenrisicodragerschap voor de WGA, betalen geen individuele WGA-premie. Wel is de onderneming 10 jaar lang zelf verantwoordelijk voor de re-integratie van de arbeidsongeschikte werknemer. En de onderneming is ook 10 jaar lang zelf verantwoordelijk voor de betaling van de WGA-uitkering. Werkgevers kunnen zich voor dit risico verzekeren bij particuliere verzekeraars.

Werkgevers die in 2012 eigenrisicodrager voor de WGA willen worden, moeten dit vóór 2 oktober 2011 aanvragen bij de Belastingdienst.

Reageer op dit artikel