nieuws

GGZ WNB heeft strop door ex-bestuurder

Geen categorie

Wubbo Petersen, de ontslagen bestuursvoorzitter onder wiens bewind GGZ WNB geheel uit het lood sloeg, bezorgt de instelling 'postuum' nog een strop. Dat schrijft het regionaal dagblad BN De Stem op 25 juli 2011. In 2007 verkocht Wubbo Petersen volgens BN De Stem zijn privé-villa in Wolphaartsdijk aan Vrederust, voor 1,3 miljoen euro. De bedoeling […]

Wubbo Petersen, de ontslagen bestuursvoorzitter onder wiens bewind GGZ WNB geheel uit het lood sloeg, bezorgt de instelling 'postuum' nog een strop. Dat schrijft het regionaal dagblad BN De Stem op 25 juli 2011.

In 2007 verkocht Wubbo Petersen volgens BN De Stem zijn privé-villa in Wolphaartsdijk aan Vrederust, voor 1,3 miljoen euro. De bedoeling was er, samen met de Schotse organisatie Castle Craig, een chique kliniek voor rijke verslaafden van te maken. Daar kwam nooit iets van terecht. GGZ WNB moet nu 260.000 euro verlies nemen als haar aandeel in de waardedaling van de villa. Voorzitter Jan Hoogendoorn van de raad van toezicht: 'De vorige raad heeft die koop destijds goedgekeurd. Als het nu zou spelen, zou ik dat niet doen.'

Reageer op dit artikel